Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Γ. Καρατζαφέρης, παρακολούθησε την τελετή του Αγιασμού των υδάτων στη Θεσσαλονίκη, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου. Μετά την τελετή δήλωσε:
«Είθε η Θεία Φώτιση, εξαιρετικώς και ιδιαιτέρως να φωτίσει τα μυαλά εκείνων οι οποίοι παίρνουν αποφάσεις για την τύχη του έθνους. Τα πράγματα είναι τόσο δύσκολα και είναι σίγουρο ότι πέρα από την όποια προσπάθεια του καθενός θα χρειαστούμε και τη βοήθεια του Θεού».

Σε ερώτηση για το πώς κρίνει την κυβέρνηση, απάντησε:
«Πολύ φοβάμαι ότι με πάρα πολύ δυσκολία και ο πλέον επιεικής θα τους έβαζε “προβιβάσιμο βαθμό”. Δεν έχουν βρει ακόμα το ρυθμό τους. Συμφωνώ με πάρα πολλούς μέσα στο ΠΑ.ΣΟ.Κ που λένε ότι η κυβέρνηση πάει ένα βήμα μπρος και δυο βήματα πίσω. Χρειάζεται τόλμη και αποφασιστικότητα την οποία, δυστυχώς, δεν επιδεικνύει σήμερα η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ».

Σε ερώτηση σχετικά με τη στάση που πρέπει να ακολουθήσει όλη η «παράταξη», απάντησε:
«Έχω την αίσθηση ότι πρέπει να δείξουμε τη σοβαρότητα που πρέπει, να βοηθήσουμε εκεί που μπορούμε να βοηθήσουμε αλλά απ’ την άλλη πλευρά να είμαστε αυστηροί εκεί που βλέπουμε ότι το ΠΑ.ΣΑΟ.Κ θέλει να αυθαιρετήσει».

Σε ερώτηση για τις εξελίξεις γύρω απ’ την Οικονομία, απάντησε:
«Όσο μειώνεται ο χρόνος, τόσο απομακρύνεται η ανάπτυξη. Αυτή η σύμπτυξη του χρόνου σημαίνει ότι όλη η προσπάθεια θα είναι για να τιθασεύσουμε το έλλειμμα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα έρθει ποτέ η ανάπτυξη. Πρέπει να απαιτήσουμε απ’ την Ευρώπη το άνοιγμα της ψαλίδας του χρόνου και όχι το κλείσιμο. Η Γερμανία μας χρωστάει 10,5 δις. από τον πόλεμο. Αν μας τα δώσει να τα συμψηφίσουμε, αυτομάτως το έλλειμμα πέφτει στο 5%».