Οι Βουλευτές του ΛΑΟΣ Κωστής Αϊβαλιώτης (Β΄ Αθηνών) και Ηλίας Πολατίδης (Ν. Σερρών) υπέβαλαν την εξής ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ραγκούση :
 
Θέμα : Ανδριάντας του Γ. Γρίβα και ηρώων της ΕΟΚΑ για τα 50χρονα της ανεξαρτησίας της Κύπρου
 
«Το 2010 συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Κύπρου, μετά τον μεγαλειώδη αγώνα της ΕΟΚΑ. Ψυχή του αγώνα αυτού ήταν ο αείμνηστος Στρατηγός Γ. Γρίβας, τον οποίο η Βουλή των Ελλήνων έχει ανακηρύξει ως «Άξιο της Πατρίδος Τέκνο». Η Αθήνα έχει τιμήσει, ως όφειλε, την άλλη μεγάλη μορφή του Αγώνα 1955-1959, τον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο Μακάριο, με ανδριάντα που έχει τοποθετηθεί στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας. Ο Στραγητός Γρίβας δεν έχει τιμηθεί ανάλογα, ούτε και κορυφαίοι ήρωες του Αγώνα της ΕΟΚΑ για την Ένωση όπως ο Αυξεντίου, ο Παλληκαρίδης, ο Δημητρίου, ο Μάτσης και ο Καραολής.
Κατόπιν τούτου
Ερωτάσθε
Θα εξετάσει το Υπουργείο σας μαζί με τον Δήμο Αθηναίων τη δυνατότητα τοποθέτησης ανδριάντα του Στρατηγού Γ. Γρίβα σε κεντρικό σημείο της πρωτεύουσας, πλαισιωμένου από ανδριάντες των προαναφερθέντων ηρώων της ΕΟΚΑ ώστε να εορτασθούν και στην Ελλάδα με τρόπο που αρμόζει τα 50 χρόνια ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας ;»