Την επομένη των Χριστουγέννων ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης συνοδευόμενος από τον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΛΑ.Ο.Σ. και Βουλευτή Β’ Αθηνών κ. Άδωνι Γεωργιάδη, επισκέφθηκε στο Φανάρι στην Κωνσταντινούπολη, τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Η επίσκεψη έγινε και για να λάβει ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. την Ευλογία του Πατριάρχου μας, αλλά και για να του εκφράσει εκ του σύνεγγυς την αμέριστη συμπαράστασή του, στο Δίκαιο Αγώνα που κάνει κατά της καταπίεσης που υφίσταται από το Τουρκικό Κράτος.
Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος παρεχώρησε συνέντευξη στο Αμερικανικό Τηλεοπτικό Δίκτυο CBS, δημοσιοποιώντας την τεράστια καταπίεση που υφίσταται από την Τουρκική Κυβέρνηση. Η συγκεκριμένη δε συνέντευξη προκάλεσε παγκόσμιο σάλο και τοποθέτησε την Τουρκία στη θέση του απολογούμενου.

Η συνάντηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, στο οποίο συνέβαλε και η πολύχρονη φιλία των δύο ανδρών. Στη συνέχεια ο Οικουμενικός Πατριάρχης προσεκάλεσε τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ και τον Γραμματέα της Κ.Ε. στο εορταστικό γεύμα, που παραδοσιακά δίνεται τέτοια ημέρα προς Τιμήν των Καθηγητών της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.
Υπενθυμίζουμε ότι το άνοιγμα της Σχολής αυτής, που αδίκως έχει κλείσει η Τουρκία από το 1971, αποτελεί ένα από τα πιο σοβαρά και πάγια αιτήματα του Οικουμενικού Θρόνου προς την Τουρκία.

Χαρακτηριστικό της τιμής που επιδαψίλευσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. είναι ότι στην Αίθουσα του Θρόνου κατά την ανταλλαγή των καθιερωμένων Ευχών, ζήτησε από τον κ. Γ. Καρατζαφέρη να καθίσει δίπλα του, στο κέντρο της Αίθουσας του Θρόνου.

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. εξέφρασε στον Οικουμενικό Πατριάρχη την αμέριστη συμπαράσταση του ΛΑ.Ο.Σ αλλά και του συνόλου του Ελληνικού Λαού στο δίκαιο Αγώνα που διεξάγει.